• Zakeleijke rekening openen startende ondernemers

Waarom zou ik een zakelijke rekening openen?

Moet ik een zakelijke rekening openen als ik een bedrijf start? Een zakelijke bankrekening is niet verplicht, maar je zal zien dat het openen van een aparte rekening helpt met het scheiden van zakelijke en privé-inkomsten en uitgaven. Lees hier over de voordelen van een zakelijke rekening.

1. Overzichtelijke administratie

Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor het openen van een zakelijke rekening. Je krijgt namelijk meer inzicht in jouw financiële situatie. Wanneer de privé- en zakelijke geldstromen door elkaar lopen, is het een stuk lastiger om te zien hoe jouw onderneming er financieel voor staat.

Meer weten over boekhouden? 

Schrijf je in voor de Academy!

2. Professionele uitstraling

Als je op zoek bent naar zakelijk krediet, is een zakelijke rekening een must. Het geeft jouw onderneming ook een professionelere uitstraling. De rekening mag namelijk op naam van de onderneming worden gezet, waardoor je niet jouw eigen naam op facturen en offertes hoeft te vermelden. Dit geeft een goede eerste indruk.

3. Meerdere opties

Meestal kiezen ondernemers voor het openen van een zakelijke rekening, maar het is ook een optie om een tweede privé-rekening te openen. Deze kun je vervolgens zakelijk gebruiken Dit kan schelen in de kosten. Let op: het is niet bij iedere bank toegestaan om zakelijk gebruik te maken van een privé-rekening.

4. Profiteer van startersvoordeel

Het is verstandig op de tarieven van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Deze kunnen per bank verschillen. Bij veel banken moet je rekening houden met de jaarlijkse kosten voor de zakelijke rekening. Daarnaast zullen er aan iedere transactie (kleine) kosten verbonden zijn.

Gelukkig is er genoeg voordeel voor startende ondernemers. Zo hoef je tot eind 2015 geen premie te betalen voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en ben je bij de Rabobank de eerste twee jaar maar 3,50 euro per maand kwijt voor jouw zakelijke rekening.

Meer weten over deze 4 voordelen? Lees dan het uitgebreide artikel op Ik ga starten.

Meer leren over starten en financieringsmogelijkheden?

Schrijf je in voor de academy!
2017-05-19T07:58:44+00:00