• Lees de vragen van starters

Succesvol starten: 6 vragen en antwoorden

Je hebt besloten om je eigen bedrijf te starten. Leuk! En nu? Wat moet je allemaal regelen en waar moet je beginnen? Je huidige situatie heeft daar ook invloed op, want: start jij vanuit loondienst? Of studeer je misschien nog? In dit artikel zetten we 6 vragen en antwoorden hierover op een rij.

Ik wil starten! Waar begin ik?

Er is een aantal zaken dat je moet regelen voordat je kunt beginnen met ondernemen. Denk hierbij aan je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK), een rechtsvorm kiezen en eventueel een zakelijke rekening openen. Daarnaast moet je natuurlijk klanten zien te vinden die jouw product of dienst willen afnemen. Lees hier waar je aan moet denken als je start met ondernemen.

Wat voor bedrijfsplan moet ik maken?

Vooropgesteld dat iedere startende ondernemer een bedrijfsplan maakt, is het belangrijk om goed na te denken over de insteek van jouw plan. Een ondernemingsplan is een vereiste, dit heb je vaak ook nodig om financiering te kunnen realiseren. Maar ook marktonderzoek, een concurrentie-analyse en communicatiestrategie zijn belangrijk om de slagingskans van je bedrijf te vergroten. Lees hier welke plannen er zijn en hoe je het aanpakt.  

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Als het goed is heb je al een manier bedacht om je bedrijf te financieren in je ondernemingsplan. Maar heb je er ook aan gedacht dat je in aanmerking kunt komen voor bepaalde subsidies en/of regelingen? Dit kan je net even dat extra zetje in de rug geven om verder te komen. Bekijk hier welke subsidie of regeling voor jouw bedrijf van toepassing kan zijn.  

Hoe bepaal ik mijn doelgroep?

Je kunt natuurlijk bedenken wie je als afnemer van jouw product of dienst ziet, maar is er wel vraag naar jouw idee binnen die doelgroep? Om te voorkomen dat je een product in de markt zet dat helemaal niet gewild is, moet je marktonderzoek doen. Daarnaast maak je een klantenanalyse en kijk je vooruit naar potentiële problemen. Zo kun je alvast een oplossing verzinnen. Lees hier hoe je je doelgroep bepaalt.

Welke regels gelden voor mijn bedrijf?

Afhankelijk van wat voor bedrijf je start, heb je vergunningen nodig. Ben je al even bezig en heb je ondertussen meer dan vijftig medewerkers? Dan heb je ook een bedrijfshulpverlener (BHV-er) nodig. Zelfs over de muziek in je zaak moet je nadenken, want het kan zijn dat je hiervoor een vergoeding moet betalen. In dit artikel lees je waar je allemaal aan moet denken.

Hoe voorkom ik valkuilen?

Er komen veel dingen op je af als je net begint met ondernemen. De kans dat er even iets tussendoor schiet is daardoor erg groot. Dat kan later voor problemen zorgen. 5 valkuilen waar je niet in moet stappen!  

2017-05-19T07:58:41+00:00