• Het overnemen van een bedrijf

Succesvol een bedrijf overnemen doe je zo!

Jaarlijks worden er volgens de Kamer van Koophandel (KvK) rond de 15.000 bedrijven te koop aangeboden. Dit kan een praktijk van een pensionerende huisarts zijn of een slager die zijn bedrijf verkoopt aan een personeelslid. Ook zijn er veel familiebedrijven die binnen de familie geen opvolger voor het bedrijf kunnen vinden en daarom het bedrijf willen verkopen.

Due diligence onderzoek

Voordat je een bedrijf kunt overnemen, moet het  eerst onder de loep worden genomen door middel van een due diligence onderzoek. Je kijkt hierbij naar het  totaalplaatje, dus niet alleen naar de financiële situatie van het bedrijf. Daarbij komen de bedrijfscultuur, bestaande klantenkring, leveranciers, het personeelsbestand en de bedrijfsmiddelen aan bod.
Als je weet wat voor bedrijf je over wilt nemen, bijvoorbeeld een reclamebureau of een fysiotherapie praktijk, moet je alles specificaties op een rij zetten. Is de onderneming een familiebedrijf? Of ben je momenteel in loondienst bij het desbetreffende bedrijf?

Familiebedrijf overnemen

Als je een bedrijf van je eigen familie over gaat nemen, kan het lastig worden privé en zakelijk te scheiden. Het eerste gevaar is dat je denkt dat je het bedrijf al door en door kent. Toch betekent jaren werkervaring bij een bedrijf niet dat je van álle ins and outs op de hoogte bent. Beoordeel het bedrijf objectief en wees eerlijk tegenover jezelf over de mogelijkheden. Kan het bedrijf groeien of is het al jaren op sterven na dood?
Een ander probleem kan zijn dat niet iedereen staat te springen om de overname door jou. Er zijn al vele families uiteengevallen na problemen met jaloerse familieleden. Probeer dit te voorkomen door ook te overleggen met broers en zussen die niets met het bedrijf en de overname te maken hebben. Leg vervolgens alle gemaakte afspraken wettelijk vast. Niemand er namelijk op te wachten dat er ruzie ontstaat over (informeel) gemaakte afspraken. Lees meer over bedrijfsovername in het volledige artikel.

Management Buy-out (mbo)

Bij een management buy-out neemt iemand die al in de onderneming werkzaam is het bedrijf over. Het is vaak een uitgelezen kans om een bedrijf over te nemen dat je enigszins kent. Ondanks dat jouw baas zijn bedrijf graag aan de hoogste bieder verkoopt om zo zijn pensioen veilig te stellen, beschik jij misschien over de grootste gunfactor. Jij kent de organisatie al, waardoor hij zijn ‘kindje’ eerder aan jou toevertrouwt.

Toch is het niet verstandig om zelf te onderhandelen met de eigenaar. Je kunt je oude baas best een hoog bedrag gunnen, maar daardoor kun je misschien jaren niet op vakantie. Om de onderhandeling rond te krijgen is het slim om een externe adviseur inschakelen.

Ten slotte ben je als succesvolle manager niet automatisch een succesvolle ondernemer. Hoe goed je ook bent in je werk, bij ondernemerschap komt veel meer kijken. Je bent vanaf nu ook verantwoordelijk voor personeelszaken, productontwikkeling, inkoop en verkoop.  

Management buy-in (mbi)

Het kopen van een bedrijf dat je nog niet goed kent is een zogenoemde management buy-in (mbi). In dit geval stopt bijvoorbeeld de huidige bedrijfseigenaar om met pensioen te gaan. Wanneer er geen sprake is van een directe opvolger worden er regelmatig ondernemingen te koop aangeboden voor een aantrekkelijk bedrag. De zaak moet immers zo snel mogelijk worden verkocht.
Voor startende ondernemers zijn dit mooie kansen. Zo kan een jonge tandarts een praktijk van een bijna gepensioneerde tandarts overnemen, inclusief klanten en inventaris. Uit onderzoek van de KvK blijkt dat 96 procent van de mbi-ondernemers na vijf jaar nog steeds actief zijn. Van de ‘normale’starters, dus de niet mbi-ondernemers, is na vijf jaar slechts de helft nog actief.  

Dit succes hebben de mbi-ondernemers te danken aan het bestaande klantenbestand, naamsbekendheid, ervaren personeel en de directe inkomsten uit de onderneming. Zo kan de winstgevendheid van de onderneming vooraf beter worden ingeschat. Hierbij is het opstellen van een goed bedrijfsplan cruciaal. Het plan geeft inzicht in de lange termijn perspectieven. Voor een bank is een bedrijfsplan vaak de doorslaggevende factor bij het verstrekken van financiering.

De overname financieren

Het overnemen van een bedrijf is een grote investering. Buiten de kosten voor overname betaal je vaak ook goodwill, zoals bij de overname van een huisartsenpraktijk. Zeker als het om grote kredieten gaat, kan het vinden van goede financiering lastig zijn. Toch is er een aantal alternatieven voor startende ondernemers. Hieronder zetten wij ze voor je op een rij:

Qredits
Qredits versterkt tot 50.000 euro microkredieten met een looptijd tussen de één en tien jaar. Ook heeft Qredits een financieringsproduct op de markt gebracht, als onderdeel van het stimuleringspakket van het Ministerie van Economische Zaken: het MKB-krediet. Ondernemers die bij de bank geen financiering krijgen, kunnen hier een zakelijke lening aanvragen met een maximum van 250.000 euro.

Stimuleringskapitaal
Het Rabobank Stimuleringskapitaal focust zich op startende, groeiende en innoverende ondernemers. Deze vorm van kapitaal is een achtergestelde lening die in de eerste vijf jaar aflossingsvrij gemaakt kan worden. Het gaat hierbij om een krediet van maximaal 500.000 euro, dat hooguit 50 procent van de zakelijke financiering bedraagt. Dit kan jou als starter net die extra financiële ruimte geven.

Lenen bij de oud-eigenaar
Soms is de oud-eigenaar bij een overname bereid om een deel van de verkoopprijs over een bepaalde periode te verdelen. De betaling kan daarbij ook afhankelijk worden gesteld van toekomstige winsten van het bedrijf.

Meer weten over starterskrediet?

Schrijf je in voor de academy!
2017-05-19T07:58:43+00:00