Profiel 2015-11-03T12:27:29+00:00

Lisanne van Zwol

Kromkommer

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

Omschrijving

Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op JOUW bord. We maken er bijvoorbeeld heerlijke soep van. Dat doen we samen met de Krommunity. Want krom is het nieuwe recht.

Waarom ben jij the next entrepreneur 2015?

Waarom moet ik The Next Entrepreneur worden... goede vraag! Ik denk sowieso dat ik dat niet alleen moet worden, maar het hele Kromkommer team. Met 4 mensen verzetten wij bergen werk. Jill, Chantal, Lisa en ik knokken dagelijks voor de gekke groente.

Kromkommer bestaat al een tijdje, maar onze gekke groente soepen zijn nu ruim een jaar op de markt. Inmiddels hebben we al meer dan 100 enthousiaste verkooppunten en groeit de Krommunity als kool. Onze soepenlijn is succesvol, maar daar houdt het niet op. Onze campagnes laten de impact van ons werk goed zien. De Kromkommer Pop-Op Shop, de eerste gekke groente winkel van Nederland in Utrecht, was bijvoorbeeld een enorm succes. Ook organiseren we dit jaar voor de tweede keer het Bijna Waste Geweest Feest. Een event waarbij we met het publiek door middel van crowdfunding 10.000 kg groente en fruit gaan redden in 1 dag. Dit is ook de derde crowdfundingcampagne van Kromkommer in 1,5 jaar tijd. Een prachtig bewijs dat onze Krommunity met ons werkt aan verandering én dat we mensen in beweging kunnen krijgen. 

Bij alles wat we doen is onze missie leidend; voedselverspilling de wereld uit helpen. Die missie proberen wij op de meest positieve en creatieve manier uit te dragen. Ik geloof dat we hierin slagen en dat we de wereld met ons team en de hele Krommunity echt een stukje beter maken. En dat is de titel "The Next Entrepreneur" meer dan waard! 

Video

Ga terug naar de deelnemers pagina

Kromkommer

Provincie: Zuid-Holland

Rotterdam

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina