Profiel 2015-11-03T12:27:29+00:00

Patrick Schreven

ORGA bouw

Skills

Construction Contract Management Green Building Process Management Sustainability

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

Omschrijving

ORGA bouw is de eerste (en vooralsnog de enige) moderne groene bouwer van Nederland.


Wij vinden het belangrijk dat iedereen in een mooi en gezond gebouw kan leven en daarin kan genieten van alle moderne comfort. Dit maken we mogelijk door duurzame, ecologische, biobased projecten in heel Nederland te realiseren. Klein of groot, van woningbouw tot bedrijfsgebouwen, nieuwbouw en renovatie.

We pakken het anders aan dan men van bouwers gewend is: we richten ons volledig op een prettige bouwervaring voor de opdrachtgever, daarnaast zijn gezondheid, comfort en energieneutraal onze belangrijkste kernwaarden.


Onze kracht is het volledig faciliteren van onze opdrachtgevers.

Hierbij hanteren wij de volgende uitgangspunten:


Respect voor de natuur:

gebruik van gezonde, ecologische en biobased materialen

Kwaliteit:

werken met gespecialiseerde partijen en gemotiveerde vakmensen in een fijne werksfeer

Lean bouwen:

zonder verspilling, afvalvrij en natuurlijk een opgeruimde bouwplaats

Een persoonlijke benadering:

korte lijntjes tussen de opdrachtgever, bouwer, architect, interieurarchitect, installateur e.d.

Transparantie:

een vooraf afgesproken vast bedrag, geen verrassingen

Open en eerlijke communicatie:

verwachtingen uitspreken naar elkaar en vooraf afspraken maken over hoe we willen samenwerken


Het samenwerkingsverband binnen "de groene bouwketen” van ORGA bouw tussen adviseur, architect, constructeur, bouwer en eventueel interieurarchitect en tuinarchitect maakt het mogelijk om buitengewoon goed, snel en efficiënt te werken Dit levert de opdrachtgever niet alleen een hoogwaardig gebouw op, maar bespaart daarnaast veel geld, tijd en kopzorgen.


ORGA bouw 

Plezierig bouwen - gezond en comfortabel leven

Waarom ben jij the next entrepreneur 2015?

De bouw; het is nog steeds een van de meest vervuilende sectoren in Nederland, met een berucht meerderheidsaandeel in CO2 uitstoot. Wereldwijd gebruikt de bouw 40% van alle grondstoffen. Het is tijd voor een oplossing. We moeten gaan bouwen met natuurlijke, hergroeibare materialen in een circulaire economie. Hoe? Daar is in maart 2013 een antwoord op gekomen: ORGA bouw, de eerste modern groene bouwer van Nederland. Oprichter Patrick Schreven bouwt met natuurlijke materialen, op een hightech, prefab manier. 


“Ben je gek geworden?!”

“Een aannemersbedrijf starten in deze tijd?!” Patrick Schreven is meerdere malen voor gek verklaard. Het feit dat er hoognodig iets moet gebeuren aan de vervuilende, energie- en grondstofverslindende bouwindustrie, is niet iets dat mensen willen; het is noodzakelijk! 


Anders. Maar dan ook echt anders

Wat mensen wensen is een oprechte aannemer die met open begrotingen werkt, zonder verrassingen. Waar voorheen onduidelijkheden waren, werd achteraf gesteggeld over meerwerk. ORGA bouw werkt met een all inclusive bedrag. Dit betekent: minder kopzorgen en bouwen binnen het budget.


De Groene Bouwketen

Patrick bouwt aan een unieke Groene keten waarbij onder andere een architect, een constructeur en andere adviseurs en bouwpartners met elkaar samenwerken. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verder uitbreiden van de groene keten van financiering (Triodos) en makelaar tot interieur- en tuinarchitect. Dit heeft als voordeel dat de opdrachtgever wordt ontzorgd en er samengewerkt wordt met de juiste groene partijen.


Behaalde successen

Met de Groene Bouwketen bereikte ORGA bouw de MKB Innovatie top 100 van de KvK in 2014.


Nog belangrijker zijn de gezonde modern ecologische en biobased gebouwen die Patrick gerealiseerd heeft (zie www.orga-bouw.nl). Patrick werkt nu met leveranciers aan betere bouwoplossingen, door gezonde bouwmaterialen te combineren met hightech technieken. Samen met bouwpartners wordt gewerkt aan het verder professionaliseren van het ecologisch, biobased bouwen in Nederland.


De jongste ambitie

De grootste ‘klacht’ is nog steeds dat duurzaam bouwen voor veel mensen te duur is. Patrick werkt sinds zes maanden met een interieurontwerper en een ontwikkelaar aan een modulair systeem dat zowel de flexibiliteitsvraag van de toekomst oplost als het betaalbaar maken van modern ecologische woningen. Een modulair systeem wordt ontwikkeld dat eindeloos geschakeld kan worden. Zo kan een groeiend gezin het huis uitbreiden, en kunnen de ouders later als de kinderen het huis uit zijn, het ‘aangegroeide deel’ weer ontkoppelen, verkopen of aan hun kinderen geven.


Circulaire economie

Wanneer deze module niet meer bruikbaar is, kan het uit elkaar worden gehaald zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt. In de tijd dat de module klaar is met zijn ‘taak’, zijn alle grondstoffen al lang weer hergroeid. Dat maakt dat deze modulaire woningen perfect passen in de nieuwe, circulaire economie. Uiteraard wordt er gewerkt naar een model waarin mensen vanaf hun laptop zelf hun huis kunnen samenstellen. Vervolgens rolt de gewenste module uit de fabriek.


De wereldverbeteraar in de bouw

Modern ecologisch bouwen volgens de methode van ORGA bouw lost veel problemen op:

• het naderende grondstoffen tekort

• het reduceren van bouwafval

• CO2 reductie doordat CO2 wordt opgeslagen in de natuurlijke materialen en er met de slimme logistiek minimale uitstoot is

• flexibiliteit in gebouwen en gezinswoningen

• gezondheid van de bewoners

• gemakkelijk aanpasbaar aan individuele wensen

• opschaalbaar

• kostenbesparend: voor iedereen een modern ecologische gezonde woning


De winnaar van de Next Entrepreneur

Het feit dat Patrick Schreven zijn aannemersbedrijf startte middenin de bouwcrisis en dit tot een succes in de nieuwe economie heeft geleid, opgeteld bij de continue innovatie d.m.v. hightech ecologische modulaire woningen die een antwoord op de huidige én toekomstige bouwvragen geven, maakt dat Patrick in korte tijd van enorme invloed is op de Nederlandse bouwwereld, en daarom ons inziens de absolute winnaar is van The Next Entrepreneur 2015.  


Ga terug naar de deelnemers pagina

ORGA bouw

Provincie: Gelderland

Nijmegen

Branche: Bouwnijverheid

Werknemers: 1 - 4

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina