• Ondernemen: ga ik daarvan rondkomen?

Kan ik rondkomen van mijn onderneming?

Voordat je start met je onderneming is het slim om een goed businessplan te schrijven. Zo denk je goed na over je financiering en andere belangrijke zaken. Toch kunnen je inkomsten anders uitpakken dan verwacht. Hoe kom je rond van de omzet van je bedrijf? Ervaringsdeskundigen Jorn Spiertz van PakketMail en Suzan Teunisse van Kidz-time vertellen waar je aan moet denken.

Van bedrijven naar bedrijf

Jorn Spiertz begon in 2012 met zijn onderneming PakketMail, dat oplossingen biedt voor logistieke problemen met webshops. ‘‘Ik ben niet meteen fulltime met PakketMail begonnen. Ik had daarnaast namelijk nog twee andere bedrijven. Het was in het begin nog niet mogelijk om rond te komen van PakketMail, maar ik werkte wel al mijn beschikbare uren aan mijn nieuwe bedrijf. Ik kreeg steeds meer klanten en daardoor bleef er aan het einde van de maand ook steeds meer over aan de onderkant van de streep’’, vertelt Jorn.

Meer weten over het starten van je bedrijf vanuit loondienst? Meld je gratis aan voor de Academy!

Meld je gratis aan voor de Academy!

Van student naar starter

Suzan Teunisse van Kids-Time begon tijdens haar studie met haar onderneming. ‘‘Ik studeerde Sport en Animatie en wilde ook graag in deze branche gaan werken. Omdat het werk schaars was, ben ik zelf grote bedrijven gaan benaderen met de vraag of ze interesse hadden in het laten organiseren van kinderactiviteiten. Dit sloeg ontzettend goed aan en voor ik het in de gaten had was ik aan het ondernemen’’, vertelt Suzan.

In 2014 opende Suzan haar eerste locatie in Breda, waar kinderfeestjes en knutselavonden worden georganiseerd. Ze heeft veel geld geïnvesteerd in de benodigdheden voor het pand en daarom organiseert ze nu extra activiteiten om geld binnen te halen.

Wil je meer info over investeringen? Meld je aan voor de Academy!

Meld je aan voor de Academy!

Rondkomen

Beide ondernemers komen rond van wat zij maandelijks met hun bedrijf verdienen. Voor Suzan is dat soms wel lastig. ‘‘Ik ben erg voorzichtig in het uitgeven van geld, omdat het een maand later financieel veel moeilijker kan zijn. Als je maandelijks een paar duizend euro op je rekening wilt hebben, moet je gewoon niet gaan ondernemen.’’

Tips

  • Zorg ervoor dat je alle beschikbare uren volledig inzet voor je bedrijf.
  • Ga niet voor een topsalaris. Je hebt veel tijd nodig om je bedrijf van de grond te krijgen.
  • Denk niet dat je alles alleen moet doen bij het starten van een onderneming. Vraag hulp aan je omgeving, maar ook aan bedrijven.

Benieuwd naar de rest van de tips? Kijk op MKB Servicedesk – Kan ik rondkomen van mijn eigen bedrijf?

2017-05-19T07:58:50+00:00