• Hoe houd ik mijn concurrentie in de gaten?

Concurrentie, houd ze in de gaten!

Je nieuwe onderneming wil je goed starten. Dan wil je ook weten waar jouw concurrentie zit. Een kapperszaak openen in een straat waar er al 5 zitten is natuurlijk geen goed idee. Aan de andere kant kan het voor jouw bedrijf lonen je vlakbij een concurrent te vestigen omdat je met een beter product of dienst zijn markt wil veroveren.

Branche

Hoe dan ook, het is altijd goed om te weten hoe jouw branche eruit ziet en waar je concurrenten zitten. Kijk op Ik ga starten voor alle informatie over jouw branche.je vindt er cijfers en trends over je branche en je kunt er een app downloaden om deze data direct bij de hand te hebben. De app houdt je verder op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw branche. Zo krijg je het beste beeld en heb je een voorsprong op je concurrenten! Wil je direct beginnen?

Schrijf je dan in voor onze Academy!

Concurrenten

Ook de Kamer van Koophandel helpt je met informatie. Vooral wanneer je meer wilt weten over je concurrentie. Via hun website zie je direct hoeveel in jouw branche er in welke regio zitten. Verder krijg je er informatie over de mensen die in de regio wonen en hoeveel geld zij te besteden hebben. Ook de KvK heeft een handige app waarmee je direct in het handelsregister kunt zien wanneer er een bedrijf is gestart, wie de eigenaar is en hoeveel mensen er werken.

Concurrentieanalyse

Weet je niet wat je met al die informatie over je concurrenten moet doen? Maak dan een concurrentieanalyse bij de KvK. Via de site van de Kamer van Koophandel kun je dit doen middels een handig stappenplan, en dit helpt je jouw concurrentie in de gaten te houden en hen voor te blijven.

Lees meer in het volledige artikel op mkbservicedesk.nl: Via de KvK je concurrentie in de gaten houden, hoe doe je dat?

2017-05-19T07:58:51+00:00