Thema 5 2017-05-19T07:58:38+00:00

ACADEMY

Juridische/fiscale zaken

Succesvol een bedrijf overnemen doe je zo!

Dat je een bedrijf wilt starten betekent niet dat je er zelf een moet oprichten. Een bedrijfsovername kan veel voordelen bieden. Zo weet je vaak waar je aan begint en ben je verzekerd van een klantenbestand. Toch komt hier een hoop bij kijken. Lees hier hoe je een bedrijf overneemt.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Het kan iedereen overkomen: een klant weigert te betalen of je raakt in conflict met een leverancier. Vaak kun je dit onderling oplossen, maar soms moet er juridische bijstand aan te pas komen.

Dit moet je regelen voor je start

Dat je een rechtsvorm moet kiezen voor je je bedrijf start, is logisch. Maar heb je ook gedacht aan je algemene voorwaarden? En of je een cookiemelding op je website gaat plaatsen? In deze video beantwoorden experts juridische startersvragen.

Moet ik me inschrijven bij het handelsregister?

Of je nu een eenmanszaak start of bestuurder van een kerkgemeenschap wordt: elke ondernemer en rechtspersoon moet zich inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Heb ik een boekhouder nodig?

Vind jij administratie maar gedoe? Veel ondernemers besluiten al snel dat ze het niet zelf kunnen of willen. Toch is het soms beter om (een deel van) je boekhouding zelf te regelen.

Hoe stel ik een juridisch contract op?

Bij het starten van een bedrijf denk je misschien niet meteen aan het opstellen van contracten en juridische zaken. Toch is dat wel noodzakelijk. Ondanks dat het meestal niet om ingewikkelde overeenkomsten gaat, moeten afspraken tussen twee partijen goed worden vastgelegd. Waar je bij het opstellen van een juridisch contract op moet letten, lees je hier.

Welke regels gelden voor mijn bedrijf?

Bij het starten van een bedrijf moet je ergens beginnen, maar waar? Je kan te maken krijgen met regels voor brandveiligheid, vergunningen en bedrijfshulpverlening. Met welke regels moet jij rekening houden? Lees het hier.

Whitepaper: hoe zet ik mijn administratie op?

Je administratie op orde hebben houdt meer in dan alle bonnetjes bewaren. In het gratis whitepaper ‘Je administratie op orde’ wordt uitgelegd waarom je administratie zo belangrijk is en hoe je een goede administratie opzet. Daarnaast komen mede-ondernemers aan het woord over hun eigen administratie.

Waar moet ik aan denken met belasting doen?

Je belasting: als starter moet je er eerder mee aan de slag dan je denkt. Er zijn verschillende soorten belasting, zoals de omzetbelasting en inkomstenbelasting. Ook kun je gebruikmaken van aftrekposten, bijvoorbeeld als je studiekosten hebt gehad of een laptop hebt aangeschaft voor je bedrijf. In het whitepaper helpen we je stap-voor-stap op weg.

Huren? Betaal niet te veel!

Als starter wil je natuurlijk niet te veel betalen voor de huur van je bedrijfsruimte of kantoor. Zorg dus dat je goed voorbereid bent voor de onderhandelingen.

Zorg dat jouw onderneming slaagt!

Inschrijven ACADEMY