Thema 3 2017-05-19T07:58:38+00:00

ACADEMY

Financiering

Waarom zou ik een zakelijke rekening openen?

Moet ik een zakelijke rekening openen als ik een bedrijf start? Een zakelijke bankrekening is niet verplicht, maar je zal zien dat het openen van een aparte rekening helpt met het scheiden van zakelijke en privé-inkomsten en uitgaven. Lees hier over de voordelen van een zakelijke rekening.

7 financieringssoorten voor ondernemers

Niet iedereen heeft genoeg geld om een onderneming te starten. Een lening afsluiten kan een oplossing zijn. De 7 belangrijkste financieringssoorten voor ondernemers zetten we hier voor jou onder elkaar.

Zo stel je een jaarrekening op

Het opstellen van een jaarrekening is voor ondernemers met bepaalde rechtsvormen verplicht. In dit document maak je op basis van een boekjaar een financiële balans op. Lees hier waar je op moet letten bij het opstellen van de jaarrekening.

E-book: Eerste hulp bij financiering

In het gratis e-book ‘Eerste hulp bij financiering’ word je stapsgewijs door de belangrijke aspecten van financiering geleid. Alle manieren om aan geld te komen, komen aan bod. Er zijn namelijk veel meer opties dan een lening bij de bank! Download het gratis e-book voor alle tips.

Help! Hoe kom ik aan geld? 10 tips om je startup te financieren

Wie een eigen zaak start of wil laten groeien, heeft geld nodig. Als je zelf niet vermogend bent, kunt je aankloppen bij investeerders. Denk aan banken, investeerders of de overheid. . De 10 bekendste manier om aan geld te komen zetten wij hier op een rijtje.

Moet ik mijn administratie uitbesteden?

Startende ondernemers stellen financiële en administratieve vragen aan experts. Is het bijvoorbeeld slim om je administratie door een accountant te laten doen? En wie kies je hier dan voor? De experts geven advies in de video.

5 vormen van een financieel plan

Iedereen wil met zijn onderneming brood op de plank kunnen verdienen. Helaas is het vooraf niet altijd duidelijk of jouw startende bedrijf ook een kans van slagen heeft. Door een duidelijk financieel plan op te stellen krijg je meer inzicht in winstmogelijkheden en risico’s. Zo doe je dat.

Zorg dat jouw onderneming slaagt!

Inschrijven ACADEMY