Thema 2 2017-05-19T07:58:38+00:00

ACADEMY

Ondernemingsplan

Een ondernemingsplan dat werkt! Kan dat?

Een veelgehoorde reactie is dat je een ondernemersplan vooral voor de bank schrijft en zeker niet voor jezelf. Ik ben het niet eens met die stelling, maar toch heeft het ondernemersplan bij de meeste ondernemers wel dit imago.

Start met Lean-management!

Ineens ben jij de ‘baas’ over personeel. Hoe zorg je dat iedereen zo goed mogelijk kan werken? Ga aan de slag met Lean-management! Een interview met Emiel van Est, eigenaar van Lean Management Teachers.

Help, hoe maak ik een bedrijfsplan?

Als startende ondernemer kun je niet wachten om aan nieuwe opdrachten te beginnen. Het laatste waar je dan op zit te wachten is veel tijd kwijt zijn aan een bedrijfsplan. 10 stappen om je op weg te helpen.

Welk bedrijfsplan past bij mij?

Het ene bedrijfsplan is het andere niet. Er zijn verschillende soorten met allemaal een eigen insteek. De meest voorkomende vormen op een rijtje.

De concurrentieanalyse onder de loep

Het is de stoutste droom van elke starter: binnen korte tijd mijlenver voor liggen op je concurrentie. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je in elk geval beginnen met een concurrentieanalyse. Hiermee onderzoek je de positie van jouw product op de markt.

Hoe maak ik een Business Model Canvas?

Een Business Model Canvas is een hulpmiddel om jouw bedrijfsplan te ontwikkelen. Je kunt er businessmodellen mee ontwerpen, analyseren en beschrijven. De negen stappen op een rij.

Denk goed na over je ondernemingsplan

“Je moet het ook op een bierviltje kunnen uitleggen”, aldus coach Peggy Richie. Wat zijn nog meer belangrijke aspecten van het ondernemingsplan? Waarom is het zo belangrijk om een plan te maken? Verschillende experts leggen het uit in de video.

Zo maak je een goed bedrijfsplan

Je moet je goed voorbereiden als je een eigen bedrijf wilt starten. Een cruciaal onderdeel hiervan is een goed bedrijfsplan schrijven. Hierin komen onder andere je marketing, financiën en essentiële benodigdheden aan bod. 5 tips om een waterdicht bedrijfsplan te schrijven.

Waarom zou ik een ondernemingsplan schrijven?

Als je het een startende ondernemer op de man of vrouw af vraagt, zet het merendeel een groot vraagteken bij het belang van een ondernemingsplan. Geert van der Heijden vertelt je graag waarom je wél een ondernemingsplan zou moeten schrijven.

Zorg dat jouw onderneming slaagt!

Inschrijven ACADEMY