Thema 1 2017-05-19T07:58:38+00:00

ACADEMY

Starten

De passieterreur

Hoe gepassioneerd ben jij? En gebruik jij passie om als startende ondernemer uit te blinken? Lees hier de blog van Event spreker Karl Raats over passie.

De pi-factor

In werkelijkheid duurt de route van A naar B langer dan je denkt. Waar blijf jij de energie vandaan halen als dingen langer en moeizamer gaan dan gepland? Laat je inspireren door de blog van Karl Raats.

“Ik was een eenmanszaakje met stagiaires die ouder waren dan ikzelf”

Zestien was Stacey Rookhuizen toen ze haar eigen platenlabel op ging zetten. Wat een platenlabel precies deed, wist ze eigenlijk niet. Toch werd Stacey Records een succes. Inmiddels heeft ze een behoorlijke staat van dienst opgebouwd en is ze bezig een nieuw bedrijf. Laat je inspireren door het interview.

Starten vanuit loondienst in 6 stappen

Ben je liever ondernemer dan werknemer? Dan kun je je eigen bedrijf beginnen. Het kan slim zijn om in het begin nog deeltijd te blijven werken in loondienst, omdat het starten van je eigen bedrijf een onzekere financiële periode is. 7 stappen die je moet zetten om vanuit loondienst je eigen bedrijf te starten.

10 redenen om nooit een baan te nemen

Het is logisch om na het afronden van je studie, of op een bepaalde leeftijd, op zoek te gaan naar een baan. Zwem eens tegen de stroom in! Tien redenen van de Amerikaanse ondernemerscoach Steve Pavlina waarom je vooral géén baan zou moeten zoeken.

Starten als 55-plusser?

Starten kan op elke leeftijd, dus ook als 55-plusser! Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC) blijkt zelfs dat de meest geschikte strategisch leiders ouder dan 55 jaar zijn. Waarom zou jij op latere leeftijd een bedrijf starten? 5 redenen op een rij.

In 10 stappen jouw bedrijf beginnen

Ben je liever ondernemer dan werknemer? Dan kun je je eigen bedrijf beginnen. Het kan slim zijn om in het begin nog deeltijd te blijven werken in loondienst, omdat het starten van je eigen bedrijf een onzekere financiële periode is. 7 stappen die je moet zetten om vanuit loondienst je eigen bedrijf te starten.

Kan ik rondkomen van mijn onderneming?

Wanneer je de stap hebt gezet om te gaan ondernemen, heb je als het goed is al nagedacht over de financiering van jouw onderneming. Maar heb je ook stilgestaan bij het idee dat je moet kunnen rondkomen van je omzet?

Ik wil starten!

Een eigen bedrijf beginnen is niet niks. Er komt in korte tijd zo veel op je af dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje!

Hoe bepaal ik mijn doelgroep?

Jouw product is niet voor iedereen geschikt. Benoem je toekomstige klanten zo specifiek mogelijk voor een beter product en een geslaagde marketingcampagne.

Marktonderzoek

Wanneer je een bedrijf begint moet je eerst de markt in kaart brengen. Maar hoe doe je dat? En waar moet je op letten bij het verkennen van de markt?

Start with why: Simon Sinek

“Het verschil tussen succes en falen, zit ‘m in weten waarom.” Dat zegt Simon Sinek, auteur van bestseller The Golden Circle. Bekijk zijn inspirerende TED-talk.

Hoe verzin ik mijn bedrijfsnaam?

Karins Koekjes, de Koekenbakkerij of KaKootje? Met jouw bedrijfsnaam kun je heel creatief zijn. Het belangrijkste is dat je handelsnaam uniek is en je onderscheidt van concurrenten. Hoe doe je dat? 6 tips.

Starten, zou je dat wel doen?

Je neemt risico, steekt veel geld in je onderneming en wanneer het niet goed gaat, heb je niets om op terug te vallen. Waarom zou je willen starten als ondernemer? Fabian Nagtzaam (MKB-Nederland) geeft zijn mening.

Gezond leven als starter: 7 tips

Als beginnend ondernemer moet je waarschijnlijk even wennen aan je nieuwe ritme, want ondernemerschap is nooit klaar. Er zitten altijd te weinig uren in een dag om alles te doen wat je wilt. Met deze 7 tips heb je zoveel mogelijk aan je dag.

6 tips om effectief thuis te werken

Het klinkt heel eenvoudig om vanuit huis te gaan werken, maar hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé? Lees hier 6 tips om zo veel mogelijk voordelen uit het thuiswerken te halen.

6 valkuilen voor starters

Wanneer je bezig bent met het starten van een onderneming ben je vaak erg gefocust. Het kan daarom gebeuren dat je in een valkuil stapt.

Hoe start ik een bedrijf aan huis?

Een bedrijf aan huis klinkt ideaal. Geen reistijd, alles bij de hand en dichtbij je familie. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je van je woonplek ook je werkplek maakt.

Ondernemen in het buitenland

Hoe schud je de hand van een Argentijn, wat doe je aan tijdens een afspraak met een Fransman en hoe laat vergaderen ze in Zuid-Afrika? Do’s en dont’s voor zakendoen in China, Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Argentinië en Italië.

Mensen een oplossing bieden, daar doe ik het voor

“Uit weinig of niets iets positief maken: dát is ondernemerschap!” vindt directeur van MKB-Nederland Leendert- Jan Visser. Oud-finalisten van The Next Entrepreneur en andere experts vertellen waarom ondernemen zo leuk is. Bekijk de video.

Nederland startersland: een overzicht

Er komen steeds meer bedrijven bij in Nederland, jaarlijks wel 150.000. Al overleeft niet iedere ondernemer de eerste 5 jaar, het totaal aantal faillissementen daalt. Startende ondernemers worden in Nederland op verschillende manieren gestimuleerd.

Zorg dat jouw onderneming slaagt!

Inschrijven ACADEMY